Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Perfect!

beoordeling

Vlotte bestelling en levering

Antoine Auret

Mijn aanrader: Pago del Vicario Petit Verdot Rosado


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Anjou-Saumur

anjou saumur wijn

De wijngaarden van Anjou en Saumur liggen ten Oosten van Nantes in de Loire vallei. Hoewel ze doorgaans in één adem genoemd worden, zijn er duidelijke verschillen. In Anjou wordt veel matige, rosé gemaakt en uitstekende edelzoete wijnen. In Saumur domineren de droge witte wijnen, vaak zijn ze mousserend.

Anjou is vooral bekend geworden door de enorme hoeveelheden Rosé d'Anjou die half Europa overspoelden. Over het algemeen niet al te beste wijn van de Grolleu druif, het middelmatige werkpaard van de regio, vaak geblend met wat sap van Gamay.

Anjou heeft veel interessantere wijnen. In het zachte zeeklimaat, op de wijngaarden van schist en klei worden uitstekende witte wijnen van Chenin Blanc gemaakt. De beste zijn de flessen met Coteaux du Layon op het etiket. De Layon is een zijrivier van de Loire. Hij veroorzaakt in de herfst mist in de wijngaarden. Daardoor kan de Chenin Blanc lang rijpen en krijgt hij soms edele rotting. In de Coteaux du Layon persen de wijnmakers daar prachtige edelzoete wijnen van. Goudgeel, stroperig en complex, met honing en gedroogde vruchten in de smaak.

In Saumur liggen de wijngaarden op een ondergrond van krijt. Saumur biedt voornamelijk droge witte wijnen, waarvan een groot deel mousserend wordt gemaakt. Prettige, vriendelijke wijnen, die veel drinkplezier bieden. Een rode uitzondering zijn de wijnen met de appellatie Saumur-Champigny. Die zijn gemaakt van Cabernet Franc.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.