Vinha de Melhada Branco

Ribatejo

druivensoorten Fernão Pires en Arinto

Bekijk deze wijn >>

9,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Verassende wijnen. Allemaal goed.

beoordeling

Eerste keer besteld. De wijnen uit Offida ken ik en de andere wijnen zijn ook heerlijk. Op naar de volgende bestelling. 🍷

Edo Kamping

Mijn aanrader: Landauer Chardonnay vom Muschelkalk


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Ribatejo

ribatejo wijn portugal

Ribatejo is de wijnregio direct ten Noordoosten van Lissabon. Het is een vruchtbaar gebied, waar behalve druiven ook tomaten, appels en andere gewassen worden gebouwd. De vruchtbaarheid van Ribatejo is voor de wijnbouw precies het probleem: de druiven worden er lui van en de wijn vlak. Gelukkig zijn er toch een paar arme stukjes grond te vinden. Je kunt bij ons drie wijnen uit Ribatejo kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

Vroeger plantten de wijnmakers uit Ribatejo hun druivenstokken vooral op de rivierbeddingen van de Taag. Steeds vaker zoeken ze een hoger plekje, op stenige bodems.

Desalniettemin staat Ribatejo van oudsher niet direct bekend als een kwaliteitsregio. Dat heeft ook zijn voordelen. Er worden heel aardige wijnen gemaakt en die zijn doorgaans prima geprijst.

Er mag met allerlei internationale druiven geëxperimenteerd worden en dat doen de wijnmakers ook. Vooral Syrah en Cabernet Sauvignon zijn populair. Maar de beste wijnen van de regio worden gemaakt van inheemse druiven. Met fraaie namen als Castelão, Camarate, Preto Martinho en Aragonez (Tempranillo). Ze worden meestal opgevoed op Amerikaans of Portugees eiken.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.