Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Umbrië

umbrie wijn kopen

Umbrië, in het midden van Italië, is vooral bekend vanwege de witte Orbieto wijnen die hier gemaakt worden. Umbrië behoort weliswaar niet tot de Italiaanse topregio's, maar dat neemt niet weg dat er opvallende wijnen worden gemaakt, zoals de Sagrantino di Montefalco. Je kunt bij ons één wijn uit Umbrië kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De wijnregio Umbrië, in het midden van Italië, is vooral bekend vanwege de wijn uit Orbieto, die tot ver over de Italiaanse landsgrenzen wordt verkocht. Orbieto wordt dikwijls zoet of half zoet gemaakt van niet al te spannende witte druiven als Trebbiano, Canaiolo Bianco en Grechetto. De kwaliteit overstijgt lang niet altijd die van 'correct'. De laatste jaren zijn de droge Orbieto's in opkomst en die kunnen soms verrassend goed zijn.

Minder bekend maar minstens zo interessant zijn de wijngaarden in Umbrië waar rode wijn wordt gemaakt, zoals Torgiano en Montefalco. Torgiano maakte in de jaren tachtig van de vorige eeuw furore, maar omdat er in dit district eigenlijk maar één producent was, bleek die roem vrij vluchtig en horen we er tegenwoordig weinig meer van.

Montefalco is daarentegen in opkomst. Er worden bijzondere, droge rode wijnen en zoete Passito's gemaakt van de plaatselijke Sagrantino druif. Ook Colli Martani en Colli Amerini zijn veelbelovende, opkomende appellations voor goede Italiaanse wijnen. Desalniettemin zal Umbrië zich voorlopig moeten in schikken in de schaduw van grote broer Toscane.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.