Valmiñor Albariño

Adegas Valmiñor

druivensoorten Albariño

Bekijk deze wijn >>

14,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Adegas Valmiñor

Adegas Valmiñor is een vrij jong en zeer modern wijnhuis in de Rías Baixas regio in de Spaanse provincie Galicië. Onder leiding van wijnmaakster Cristina Mantilla maakt Adegas Valmiñor voornamelijk fonkelfrisse wijnen van de typische druiven uit de regio, zoals de Albariño, Godello en Loureiro.

Adegos Valminor wijn kopen

Adegas Valmiñor is opgericht in 1997. Inmiddels beschikt het wijnhuis over 34 hectare wijngaarden verspreid over vier locaties in O Rosal. Dat is in de zuidelijke punt van Galicië, waar de Miño rivier in de Atlantische Oceaan stroomt. Er heerst hier een gematigd klimaat, waardoor de druiven lang kunnen rijpen. In de glooiende, en op sommige plaatsen vrij steile wijngaarden zit vooral schist in de grond. Die grond geeft de wijnen veel mineraliteit.

Aan het roer staat wijnmaakster Cristina Mantilla. Zij maakt witte wijnen die de typiciteit van het terroir van O Rosal zo mooi mogelijk tot uitdrukking brengen. Daarvoor gebruikt ze vooral de Albariño druif, maar ook Loureiro, Godello en minder bekende rassen uit Galicië als Sousón, Brancellao, Caiño tinto en Castañal.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.