Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Batič Wines

Batič Wines is een Sloveens wijnhuis met een grote internationale reputatie. Vader Ivan en zoon Miha Batič maken natuurwijnen die tot de beste wijnen van Slovenië worden gerekend. Het wijngoed heeft 28 hectare wijngaarden in de Vipava vallei in het Westen van Slovenië, dicht bij de grens met Italië. Batič maakt wijnen van de inheemse druiven uit deze regio en van enkele internationale variëteiten.

Sloveense wijn van Batic kopen

De geschiedenis van Batič gaat vierhonderd jaar terug. Destijds maakten monniken wijn voor de mis, op dezelfde plek in het Sloveense dorpje Sempas en uit dezelfde wijngaarden. De monikken zijn al lang vertrokken, maar de traditie van wijnmaken is generatie op generatie overgedragen.

Ivan en Miha Batič werken biodynamisch en zijn Demeter gecertificeerd. Uit overtuiging. Hun filosofie is eenvouding: wanneer de wijngaard gezonde planten heeft met excellent fruit dan hoef je als wijnmaker in de kelder weinig meer te doen. Daarom fermenteren de wijnen op wilde gisten, voegen ze niets toe en filteren ze niet.

De wijnen van Batič worden gemaakt van de inheemse druivenrassen uit de Vipava vallei, zoals Pinela, Malvasia, Rebula (Ribolla), Welschriesling, Zelen en Vitovska. Maar ze werken ook met internationaal bekende druiven als Chardonnay, Pinot Gris, Merlot en Cabernet Franc. Het meest beroemd zijn haar witte en rode wijnen met de naam 'Angel'.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.