Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Ermita del Conde

Ermita del Conde bestaat uit Marta, Juanjo, Marta, Bárbara en Raúl. Tien jaar geleden stonden zij voor het eerst oog in oog met verlaten wijngaarden in Coruña del Conde. De aanblik van verwaarloosde wijnstokken van eeuwenoude inheemse druivenrassen raakte hen diep. Naast de bekende Tinto Fino, stond nog een aantal wijnstokken van de bijna uitgestorven Albillo Mayor aangeplant. Ze besloten om het potentieel van deze wijngaarden te kopen en de inheemse wijnstokken in ere te herstellen.

Ermita del Conde wijn kopen

Ermita del Conde zijn vijf kleine kleine wijngaarden, zogenaamde 'majuelos': Otero, Valdiguel, La Pilare, Camino de Alcoba en San Roque. Ze liggen op 934 tot 1012 meter hoogte in de regio Castilla y León zo'n 150 kilometer boven Madrid. De wijnstokken van Albillo Mayor en Tinta Fino (Tempranillo) staan verspreid  in valleien, tussen struikgewassen en kreupelhout. De omstandigheden zijn bar. Het is er erg droog, in de zomer is het snikheet en in de winter kan het vriezen. De bodems zijn van zand, klei, rotsen en kalksteen. Gelukkig gedijen wijnstokken onder zulke omstandigheden en op zulke arme gronden juist uitstekend. Het zorgt voor geconcentreerd druivensap.

In de ruige en her en der steile wijngaarden wordt met de hand geoogst. Na een zorgvuldige selectie, wordt van de druiven van elke majuelos afzonderlijk wijn gemaakt. Er worden geen gekweekte gisten toegevoegd. De wijnen fermenteren op wilde gisten, die zich op de schil van de druiven bevinden. Daarmee krijg je wijnen die typisch zijn voor de regio, oftewel 'het terroir' van elke majuelos. De wijnen rijpen na de fermentatie lang met de gistcellen in houten voeders. Dat maakt ze vrij stevig.

Dankzij Bodegas Ermita del Conde behoren deze unieke wijngaarden niet alleen tot de geschiedenis van Coruña del Conde, maar ook tot de toekomst.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.