Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Fryer's Cove

Fryer's Cove is een Zuid-Afrikaans wijnhuis dat wijnen maakt in de meest Noordelijke wijngaard van de Westkaap. In de 'ward' Bamboes Bay, pal aan de Atlantische Oceaan. Het is het wijnhuis van Wynand Hamman in zijn zwagers Jan en Ponk van Zyl. Ze maken Sauvignon Blancs en Pinot Noirs met een heel eigen karakter, die bij de beste van Zuid-Afrika horen.

Zuid-Afrikaanse wijn van Fryer's Cove kopen

In 1985 bezocht de student-wijnmaker Wynand Hamman de regio op vakantie. Hij kreeg het idee om een wijnbedrijf in dit unieke 'terroir' te stichten. Dat had nogal wat voeten in aarde. En pas 14 jaar later slaagde hij er samen met zijn zwagers Jan en Ponk van Zyl in zijn droom te verwezenlijken: Een wijnhuis met een wijngaard op slechts 500 meter van de Atlantische Oceaan.

Eén van de grootste problemen was water. Het regent er te weinig, waardoor geïrrigeerd moet worden. Maar het grondwater bleek te zilt voor de druiven. Daarom moest een dertig kilometer lange water pijplijn worden aangelegd vanaf de boerderij van Jan van Zyl. Jan bouwde die zelf en hij was in 1999 klaar.

Het wijnhuis ligt aan de Doringbaai. Dit was dit een levendig centrum van de plaatselijke visserij. Maar de meeste visserij bedrijven zijn in de loop van de vorige eeuw zuidwaarts vertrokken. Fryer's Cove vestigde zich in een voormalig vissersbedrijf. De komst van Fryer's Cove was een welkome aanwinst voor de kwakkelende plaatselijke economie. Fryer's Cove speelde hier goed op in met rondleidingen en proeverijen voor toeristen en een eigen restaurant. Als je eens in de buurt bent is dit zeker een aanrader.

Het terroir aan de Doringbaai is uniek. Dit zijn de koudste wijngaarden van Zuid-Afrika. De felle zon wordt getemperd door regelmatige mist. De invloed van de oceaan is evident. Prima omstandigheden om zeer goede Sauvignon Blancs en Pinot Noirs met een 'Europees karakter' te maken. De wijngaard van Fryer's Cove kreeg daarom haar eigen appellation: Bamboes Bay Ward.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.