Iago's Chinuri

Iago's Wine

druivensoorten Chinuri

Bekijk deze wijn >>

22,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

goede service

beoordeling

prima wijn en perfecte informatie

herman

Mijn aanrader: Telavi Marani Mukuzani


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Iago's Wine

Iago's Wine is het wijnhuis van Iago Bitarishvili. Hij maakt sinds 2009 oranje Georgische natuurwijnen. Hij was destijds een pionier. Inmiddels heeft hij gezelschap gekregen van vele tientallen bevlogen Georgische wijnmakers. Toch blijft Iago bescheiden. Hij maakt nog steeds niet meer dan 5000 flessen wijn per jaar, die al zijn uitverkocht voordat ze gebotteld zijn. En hij heeft maar één druif in zijn wijngaard: de Chinuri.

Iago Wine Georgische wijn kopen

Zijn vader vond het maar niets toen Iago in 2009 wijnen volgens de traditionele wijze - in grote aardenwerken amfora's (qvevri) - ging maken. "Daar zit buiten Georgië niemand op te wachten". En daar had zijn vader destijds misschien wel gelijk in. Maar toen familieleden vertelden dat Iago's wijn naar de wijn die zijn grootvader smaakt, wist Iago dat hij op het goede spoor zat. Inmiddels is de vraag naar Georgische oranje wijnen enorm gegroeid. En dat geldt ook voor de 'ster' van Iago als wijnmaker. Hij is toonaangevend voor dit type wijnen. Hij was de eerste in Georgië die zijn wijngaard biologisch liet certificeren. Zijn wijnen zijn doorgaans al uitverkocht voordat ze gebotteld zijn. Ze vertrekken allemaal naar verre bestemmingen als Japan en de Verenigde Staten. Een handjevol flessen gaat gelukkig naar Nederland.

Iago heeft een wijngaard van 2 hectare in de Mukhran Vallei iets ten noorden van Tbilisi in de provincie Kartlië. In tegenstelling tot veel collega's beschikt hij over oude familie-wijgaarden met stokken van 60 jaar oud. Allemaal stokken van de Chinuri druif. Iago zweert bij deze oeroude kwaliteitsdruif en is ook niet van plan ooit een ander ras aan te planten.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.