Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Mosi Wines

In 2009 ontvluchtte Joseph T. Dhafana met zijn vrouw het straatarme Zimbabwe. In een container in een trein. Hij vond een baantje als tuinman bij een restaurant in Swartland. Een jaar later werd hij barman. Op zijn 29ste dronk hij zijn eerste glas wijn. Hij was verkocht. Inmiddels is hij één van de bekendste sommeliers van Zuid-Afrika. Sinds 2014 maakt hij daarnaast zijn eigen wijn: Mosi WInes.

Mosi Wines Zuid-Afrikaanse wijn kopen

Joseph heeft zijn wijnen genoemd naar zijn geboortedorp in Zimbabwe: Mosi-oa-Tunya. De eerste wijn die hij maakte kreeg meteen hoge waardering: vier sterren in de Platter's Wine Guide. Hij heeft geen eigen wijngaarden maar koopt druiven in uit wijngaarden met een hoge kwaliteit. Hij grijpt zo weinig mogelijk in tijdens het wijnmaken. Dat betekent onder andere dat de wijnen fermenteren op wilde gisten.

Joseph houdt van de Syrah druif. En dan liefst wijn van deze druif gemaakt in de klassieke stijl van de Noordelijke Rhône. Dat herken je in zijn eigen Syrah, die is kruidig en heeft frisse zuren. Maar dan wel van druiven geplukt in Wellington.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.