Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Top!

beoordeling

Bij Andere Wijn heb ik alleen maar geweldige ontdekkingen gedaan. Van harte aanbevolen.

Frénk van der Linden

Mijn aanrader: Gerovassiliou Malagousia Single Vineyard


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Prager

Weingut Prager is in heel Oostenrijk - en ver daarbuiten - bekend als één van de paradepaarden uit de Wachau. Dit tophuis maakt loepzuivere witte wijnen van Riesling en Grüner Veltliner. Echte terroirwijnen, gemaakt door geoloog, bioloog en historicus Toni Bodenstein. Ze worden over de hele wereld bewonderd, niet in de laatste plaats vanwege hun opvallend constante kwaliteit.

Wijnhuis Prager

Het is vooral Franz Prager geweest die het gelijknamige wijnhuis in de vorige eeuw op de internationale kaart heeft gezet. Maar schoonzoon Toni Bodenstein heeft deze roem nieuwe glans gegeven. Een idealere schoonzoon had Franz zich niet kunnen wensen want de veelzijdige Toni is opgeleid als bioloog, geoloog en historicus. Hij heeft verscheidene boeken geschreven en is tegenwoordig ook nog actief in de lokale politiek van Wachau. Onvermoeibaar veelzijdig, zo kun je Toni waarschijnlijk het beste typeren.

Vooral zijn biologische en geologische kennis komt natuurlijk van pas bij het wijnmaken. Zijn Ark van Noah project illustreert met wat voor een bijzonder mens we hier te maken hebben. Toni Bodenstein maakt zich al jaren zorgen over de zuiverheid van de Oostenrijkse druivenstokken. Steeds vaker wordt immers gekloond en gekruist met Franse en andere buitenlandse planten. Dat kan prima wijn opleveren, maar de planten gaan op deze manier wel steeds meer op elkaar lijken. Toni heeft daarom een stuk wijngaard aangeplant met stokken van een groot aantal inheemse druivenrassen die genetisch nog volledig Oostenrijks zijn, zoals ze er in de tijd van Sisi de jonge Keizerin al stonden, zo gezegd.

De 14 hectare wijngaarden van Weingut Prager zijn aangeplant met de trots van de Wachau: Riesling en Grüner Veltliner. Op weingut Prager vind je geen houten vaten. Alle wijn wordt vergist in stalen vaten want die geven geen enkele smaak af. De wijnen zijn fris, zuiver en zeer elegant. Op elke fles staat de wijngaard vermeld, zoals Klaus, Kollmitz en Steinriegl. Zelfs tussen wijnen uit hetzelfde jaar van dezelfde druif die op vrijwel hetzelfde moment zijn geoogst, kun je een duidelijk verschil proeven. Dat is het verschil van de grond en het klimaat in de wijngaard!

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.