Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Recas

Recas is een succesvol en snel groeiend wijnavontuur van de Brit Philip Cox. Een kleine twintig jaar geleden kocht hij eeuwenoude wijngaarden in het Noordwesten van Roemenië om zijn droom te verwezelijken: een goed en succesvol wijnbedrijf neerzetten. Recas is inmiddels een van de modernste wijnhuizen Roemenië en wint steeds vaker internationale prijzen.

recas wijn

De wijngaarden van Recas liggen in de wijnregio Banat in het Noordwesten van Roemenië. Ze zijn oeroud. De oudste documenten gaan terug tot 1447, toen de aristocraat Severin Mihail de Ciorna een ze kocht voor 32 Hongaarse gouden florijnen. Van 1722 tot 1786 trokken Zuid-Duitse Schwaben het gebied in. Het waren ervaren wijnmakers en ze tilden de plaatselijke kwaliteit op een hoger niveau. De Weense keizer en veel Hongaarse aristocraten kochten er hun wijn.

Australische wijnmaker

De Brits-Roemeense samenwerking wordt geleid door de Britse eigenaar Philip Cox. Hij heeft de ervaren Australische wijnmaker Hartley Smithers (foto) aangetrokken om de leiding te nemen over het wijn maken. Er is inmiddels meer dan 20 miljoen euro geïnvesteerd. De apparatuur in de kelders is op internationaal niveau. De wijngaarden zijn flink uitgebreid. Inmiddels heeft Recas zo'n 700 hectare en is het een van de grootste wijnbedrijven van Roemenië.

Inheemse en internationale druiven

In ongeveer een kwart van de wijngaarden worden zogenaamde tafeldruiven verbouwd. De naam zegt het al: die gaan niet in de wijn maar komen op tafel om op te eten. In de overige wijngaarden heeft Recas verscheidene druiven uit de eigen regio, als de Fetească Neagră, Fetească Regală, Kadarka , Muskat Ottonel, Kékfrankos en Mustoasa de Maderat.

Maar de internationale druiven als Chardonnary, Gewürtztraminer, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot en Cabernet Sauvignon zijn in de meerderheid. Recas maakt verschillende 'lijnen' op uiteenlopende kwaliteitsniveaus. Van vrij eenvoudige tafelwijnen tot de prestigieuze La Putere en Solo lijnen voor de internationale markt.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.