Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Wineprincess

In de heuvels bij de West-Roemeense stad Arad liggen de beroemde Minis wijngaarden. Eens waren ze het bezit van aristocratische Hongaarse families en werden er internationaal vermaarde Hongaarse zoete en droge rode wijnen gemaakt. Tegenwoordig liggen ze op Roemeens grondgebied en maakt Wine Princess er kwaliteitswijnen van inheemse druiven.

wijngaarden wineprincess

Het wijnhuis wordt geleid door de excentrieke vinoloog dr. Balla Geza. Zijn eigenzinnige visie is herkenbaar in het karakter van de wijnen maar ook in de opvallende vormgeving. Hij verbouwt internationale druivenrassen, maar ook inheemse als de Burgund, Kadarka en Italian Riesling. Geza houdt de productie bewust beperkt om hoge kwaliteit te kunnen garanderen.

Opvallende traditionele verpakking

De rode wijnen van Wineprincess rijpen in kleine eikenhouten vaten en kunnen lang bewaard worden. De flessen hebben geen etiket. Ze worden op traditionele wijze, met de hand, in bedrukt bruin papier gewikkeld. De kurk wordt beschermd met bijenwas in plaats van kunststof.

De traditioneel geproduceerde wijnen in hun oorspronkelijke verpakking geven een fascinerende indruk van de oorspronkelijke Hongaarse wijnbeleving. AndereWijn selecteerde de frisse Italiaanse Riesling en het paradepaartje van Balla Geza: zijn opvallend stevige rode Kadarka.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.