Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Een waar feest!

beoordeling

De voorpret begint al bij het lezen en zoeken op de site van andere wijn. De prachtige verhalen nemen je mee naar de wijncultuur van het land. Het proeven begint pas thuis, maar ook dat is een feestje op zich, dat vrijwel nooit tot teleurstelling leidt. Nog nooit geprobeerd? Zeker doen!

Andy van Tilburg

Mijn aanrader: Mosmieri Saperavi Reserve


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Brachetto druif

Van de Italiaanse Brachetto druif worden voornamelijk lichte zoete, mousserende rode wijnen gemaakt. In de Lage Landen geen alledaagse kost maar voor de Italianen een geliefde begeleider van vers rood fruit bij het dessert. Je kunt bij ons één wijn van de Brachetto kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Brachetto is een oeroude druif. Waarschijnlijk werd hij al door de Romeinen gecultiveerd. In dezelfde regio als waar hij vandaag de dag nog steeds vandaan komt: Piemonte. Eeuwenlang werd er een normale rode wijn van geperst. Totdat wijnmaker Arturo Bersano in de jaren 1960 op het idee kwam om hem onder hoge druk in een licht zoete 'spumante' te transformeren. Dat idee heeft navolging gekregen. Voor zover we weten wordt tegenwoordig van alle Brachetto lichtzoete moussernde rode wijn gemaakt. In de gemeente Acqui in Piemonte heeft deze wijn zelfs een DOCG status (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) gekregen, de hoogste van het land. Hij wordt gedronken als rode tegenhanger van de lichtzoete mousserende Moscato d'Asti, uit dezelfde regio.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.