San Giovanni

druivensoorten Carcajolo Nero en Morescone

Bekijk deze wijn >>

25,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Carcajolo Nero druif

De Carcajolo Nero druif geeft donkerrode wijnen die een lekker frisse zuurgraad hebben en iets bloemig kunnen zijn. De Carcajolo Nero groeit op het Franse eiland Corsica. Maar ook in Spanje en in Portugal, al noemen ze hem daar weer anders. Je kunt bij ons één wijn van de Carcajolo Nero kopen. Deze vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Op Corsica heet deze druif Carcajolo Nero of Carcaghjolu Neru. Letterlijk betekent Carcaghjolu 'hoge opbrengst', dus de snoeischaar is nodig om kwalitatief goede wijnen van deze druif te maken.

In Spanje staat hij vooral in de provincie Aragón aangeplant onder de naam Parraleta. Hier komt de druif oorspronkelijk waarschijnlijk ook vandaan. Vroeger waren er nog aardig wat wijngaarden met Parraleta in Aragón, tegenwoordig is hij hier zeldzaam.

In Portugal noemen ze dezelfde druif Tinta Caiada. Daar is hij de laatste jaren aan een opmars bezig. Vooral in Alentejo slagen de wijnmakers er in heel aardige wijnen van hun Tinta Caiada te persen.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.