Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Fantastische wijnen!

beoordeling

"Andere Wijn" heeft wijnen die je niet overal vindt, en het is vaak verbazingwekkend hoe goed die wijnen zijn. Probeer maar eens een Libanese, Georgische, Moldavische of Armeense wijn. Daarnaast worden er af en toe leuke avonden georganiseerd om bij lekker eten een aantal wijnen te kunnen proeven. Zeker een aanrader dus om via "Andere Wijn" eens wat anders te proberen!

Jos van Aken

Mijn aanrader: Satrapezo Saperavi Kvevri


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Catarratto druif

De Catarratto is de meest aangeplante druif van Sicilië. Het is zelfs de op één na meest aangeplante druif van Italië. Over het algemeen geeft de Catarratto vrij neutrale witte wijnen. Maar daar zijn een paar uitzonderingen op. Als de wijnmaker hem serieus neemt. Je kunt bij ons één wijn van de Catarratto kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Van oorsprong was de Catarratto een ingrediënt voor de zoete Marsala van Sicilië. Tegenwoordig wordt de meeste Catarratto gedestilleerd tot wijnalcohol of verdwijnt ze in een dikke prak druivenconcentraat. En dat concentraat gaat dan weer in vrachtwagens naar Noord-Italië, waar grote wijnbedrijven het gebruiken om hun eigen wijn op smaak te brengen.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.