Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is vrijdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Elke doos en of fles een welkome verrassing

beoordeling

Fantastische wijnen met name de Painted Wolf Black Pack Pinotage.
Een bijgeleverd boekje met omschrijving van de wijnen.
Bestellingen altijd keurig geleverd.. Kortom een aanrader voor elke wijnliefhebber.

Nelleke de Wit

Mijn aanrader:


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Dafni druif

Witte wijn van de Griekse Dafni druif komt van Kreta en heeft heen aparte geur van laurier, dennenaalden en rozemarijn. Als je die wijn vinden althans, want er is nauwelijks een handjevol producenten dat wijn van de Dafni maakt. Je kunt bij ons één wijn van de Dafni kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Dafni zou zo maar eens een van de oudste druivenrassen ter wereld kunnen zijn. Op wijnamforen van duizendjaar voor onze jaartelling zijn de woorden 'Dafnitos oinos', oftewel Dafnitos druiven, gevonden. Of deze amforen inderdaad wijn van de druif die wij nu Dafni noemen bevatten, daar zullen we natuurlijk nooit achter komen.

De Dafni is tegenwoordig zeldzaam. Hij komt van Kreta en was daar enkele tientallen jaren geleden vrijwel uitgestorven. Wijnmaker Lyrarakis heeft hem gered. Hij perst er al jaren een wijn van en heeft hem actief aangeplant. Zijn Dafni heeft een bijzonder aroma, van onder andere laurier. Niet geheel toevallig dat Dafni in het Grieks juist 'laurier' betekent.

© AndereWijn 2008 - 2019 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.