Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Top!

beoordeling

Bij Andere Wijn heb ik alleen maar geweldige ontdekkingen gedaan. Van harte aanbevolen.

Frénk van der Linden

Mijn aanrader: Gerovassiliou Malagousia Single Vineyard


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Dafni druif

Witte wijn van de Griekse Dafni druif komt van Kreta en heeft heen aparte geur van laurier, dennenaalden en rozemarijn. Als je die wijn vinden althans, want er is nauwelijks een handjevol producenten dat wijn van de Dafni maakt. Je kunt bij ons één wijn van de Dafni kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Dafni zou zo maar eens een van de oudste druivenrassen ter wereld kunnen zijn. Op wijnamforen van duizendjaar voor onze jaartelling zijn de woorden 'Dafnitos oinos', oftewel Dafnitos druiven, gevonden. Of deze amforen inderdaad wijn van de druif die wij nu Dafni noemen bevatten, daar zullen we natuurlijk nooit achter komen.

De Dafni is tegenwoordig zeldzaam. Hij komt van Kreta en was daar enkele tientallen jaren geleden vrijwel uitgestorven. Wijnmaker Lyrarakis heeft hem gered. Hij perst er al jaren een wijn van en heeft hem actief aangeplant. Zijn Dafni heeft een bijzonder aroma, van onder andere laurier. Niet geheel toevallig dat Dafni in het Grieks juist 'laurier' betekent.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.