Irpania Falanghina Clarum

druivensoorten Falanghina (90%) en Coda di Volpe (10%)

Bekijk deze wijn >>

12,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Falanghina druif

Witte wijn van de Falanghina druif is bloemig, met fris fruit als groene appel en citrus. Toegankelijk en aangenaam, en makkelijk te combineren met vis, of heel authentiek: met salade Caprese. Je kunt bij ons één wijn van de Falanghina kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Want de Falanghina groeit in Campania, het Italiaanse wijngebied rond Napels. Vaak op vulkanische hellingen, van de Vesuvius bijvoorbeeld. Op het prachtige eilandje Capri, in de baai van Napels, is hij verantwoordelijk voor de Capri DOC. En op ditzelfde eilandje is de Insalata Caprese van tomaat, mozarella en basilicum bedacht. En zoals je zo vaak ziet: de lokale specialiteit gaat uitstekend samen met de lokale wijn. De Falanghina is stokoud. De Romeinen dronken al van zijn sap, dat zij Falernian noemden.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.