Gotsa Rkatsiteli-Mtsvane

druivensoorten Rkatsiteli, Mtsvane en Khikhvi

Bekijk deze wijn >>

20,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Lekkere Griekse wijnen

beoordeling

Griekse wijnen vind je niet in de supermarkt. Waarschijnlijk omdat de kleinere wijngaarden niet voldoende volume hebben. Maar op vakantie smaken de wijnen prima, en inderdaad ook de Griekse (Cretense) wijnen van AndereWijn zijn echt goede wijnen.

Ber Hommelberg

Mijn aanrader: Lyrarakis Kotsifali


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Khikhvi druif

De Khikvi is een inheemse Georgische witte druif die waar droge en zoete kwaliteitswijnen van worden gemaakt. Ze hebben een goede, vrij krachtige structuur. Veel Khikvi druiven worden gemaakt om oranje wijnen van te maken, volgens de traditionele Georgische qvevri methode. Je kunt bij ons één wijn van de Khikhvi kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Khikvi (spreek uit: 'Gigve') groeit alleen Georgië, voornamelijk in de westelijke provincie Khachetië. Het is een oeroude druif die hier waarschijnlijk al in de Middeleeuwen stond aangeplant. Zo lang wordt er ook al wijn van gemaakt. Al zie je die zelden want ook in Georgië is de Khikhvi relatief schaars.

Georgische wijnmakers maken zowel droge als zoete witte wijn van de Khikhvi. De meeste gebruiken hem om oranje wijnen van te maken, volgens de qvevri methode, want daar leent deze druif zich uitstekend voor.

© AndereWijn 2008 - 2018 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.