Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Top!

beoordeling

Bij Andere Wijn heb ik alleen maar geweldige ontdekkingen gedaan. Van harte aanbevolen.

Frénk van der Linden

Mijn aanrader: Gerovassiliou Malagousia Single Vineyard


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Lambrusco druif

Een goede rode wijn van de Lambrusco druif is droog en licht met frisse frambozen en bessen in de smaak en een spannend bittertje in de afdronk. Een goede Lambrusco heeft weinig alcohol en een hoge 'doordrinkfactor'.

Dat geldt voor een goede wijn van de Lambrusco. Dat moet je er wel bij zeggen want tientallen jaren is de Lambrusco aangesuikerd, in goedkope flessen met een schroefdop gestopt en in grote containers naar West-Europa en Amerika verscheept. Om vervolgens goedkoper dan Coca Cola in de schappen van de buurtsuper te verschijnen. Vaak werd er wat CO2 in de fles gespoten om het 'feestje' compleet te maken. De reputatie van de Lambrusco laat dan ook te wensen over.

Onterecht, want deze druif kan prima wijnen geven. Die komen uit Emilia-Romagna en zitten in een fles met een kurk en kosten meer dan Coca Cola. Je vindt ze bij de betere slijter en er is geen enkele reden om er met een boog omheen te lopen. De Lambrusco di Sorbada, Lambrusco Grapsparossa di Castelvetro en Lambrusco di Salamino di Santa Croce zijn over het algemeen de beste.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.