Saint-Péray Les Bialères

druivensoorten Marsanne (80%) en Roussanne (20%)

Bekijk deze wijn >>

25,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Marsanne druif

De meeste witte wijn van de Marsanne druif wordt jong gedronken. Het zijn verkwikkende, vrij lichte wijnen met frisse perzik en citrus in de smaak. Er zijn ook rijkere, vollere wijnen van Marsanne. Die komen uit de prestigeuze Crus in het noorden van de Rhône vallei als Saint-Péray, Crozes-Hermitage of St-Josef. Je kunt bij ons één wijn van de Marsanne kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De betere wijnen van de Marsanne druif kunnen vele jaren worden bewaard. Ze krijgen een rijke geur die doet denken aan jasmijn, overrijpe perzik en honing. Voor deze topwijnen moet je wel bereid zijn je portemonnee te trekken.

Marsanne wordt meestal gemengd met de Roussanne. Behalve in Châteauneuf-du-Pape, want daar mag geen Marsanne verbouwd worden. Ook in de Savoie, in Zwitserland en zelfs in Californië kom je hem tegen. Wijntip: Marsanne uit het Australische Tahbilk, heel bijzonder!

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.