Mondeuse La Sauvage

Savoie

druivensoorten Mondeuse Noir

Bekijk deze wijn >>

23,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Savoie

savoie wijn kopen

Ze zijn niet zo bekend, de wijnen uit de Savoie. Maar wel interessant. In de Franse Alpen, tegen de grens met Zwitserland, groeien gebiedseigen druiven die je elders niet vindt. Het geeft de onbekende Savoie een heel eigen karakter. Je kunt bij ons vier wijnen uit de Savoie kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

De meeste wijn uit de Savoie is wit. De helft van de wijngaarden is aangeplant met Jacquère, die frisse, vriendelijke en zuivere witte wijnen geeft. Een echte specialiteit van de regio. Net als de witte Roussette. Er wordt vermoed dat de Roussette familie is van de Furmint, die de Hongaarse regio Tokaj al in de Middeleeuwen beroemd heeft gemaakt.

De blauwe Mondeuse geeft de meest interessante rode wijnen uit Savoie. Peperig, stoer en karakteristiek. Deze druif is waarschijnlijk familie van de Refosco die in het Noord-Italiaanse Friuli en in Slovenië populair is. Andere druivenrassen uit de Savoie zijn de Gamay, Chasselas en Chardonnay.

De Savoie is met amper 2.000 ha wijngaarden een van de kleinste wijnregio's van Frankrijk. Ze meanderen tussen de bergen door. Het leeuwendeel van de wijn wordt als Vin de Savoie verkocht. Er zijn een paar gemeenten die de eigen naam op het etiket mogen zetten. Crépy en Syssel zijn de bekendste, al zul je ze in Nederland niet zo snel zien liggen.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.