Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Roussette druif

Wijn van de Franse Roussette druif heeft frisse zuren met mineralige ondersteuning, kruidigheid en limoen. De Roussette groeit in de Savoie aan de voet van de Alpen. Je kunt bij ons één wijn van de Roussette kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Hij heeft sterke gelijkenissen met de beroemde Hongaarse Furmint, waar hij waarschijnlijk ook aan verwant is. Hoe hij dan precies in de Savoie terecht gekomen is, blijft echter een wijnmysterie.

Er zijn in de Savoie verschillende appellaties die het gebruik van Roussette voorschrijven: Marestel, Frangy, Monthoux en Monteminod. Staat er alleen maar Roussette de Savoie op de fles, dan mag behalve met het sap van Roussette tot maximaal de helft gevuld zijn met Chardonnay.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.