Roxanich Dite

druivensoorten Teran (Refosco) en Plavac Mali

Bekijk deze wijn >>

32,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Refosco druif

Rode wijn van de Refosco (Refošk in Slovenië en Teran in Kroatië) is geconcentreerd en levendig met een typerend accent van groene tannines. Wijnkenners spreken van een wijn met 'bite'. Als je hem proeft begrijp je precies wat dat betekent. Je kunt bij ons twee wijnen van de Refosco kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

Zijn stevige karakter komt het best tot zijn recht als hij gedronken wordt bij pittige worst, gerookt, vettig vlees of sterke kaas zoals parmesaan. Dat maakt de smaak van de wijn én het gerecht zachter.

De Refosco is voornamelijk te vinden in Italië, in de wijnregio Friuli. Ook aan de andere kant van de grens, in Kroatië en in Sloveens Istrië is hij populair en veel aangeplant. Slovenen spreken van RefoŇ°k, de Kroaten noemen hem Teran.

Minder bekend is de Refosco uit Griekenland. In de Griekse Peloponnesos, rond het stadje Pirgos, wordt de regionale wijn van Letrina geperst van Mavrodaphne en de Refosco.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.