Kefraya Les Bretèches

druivensoorten Cinsault, Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Carignan, Mourvèdre, Cabernet Franc, Marselán en Grenache

Bekijk deze wijn >>

11,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Heel blij met de wijn

beoordeling

Bestelling werd weer perfect geleverd

Karel Bagijn

Mijn aanrader: Reserve du Couvent


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Marselán druif

De onbekende Franse Marselán druif geeft elegante rode wijnen. Beetje cassis en zwarte bessen in de neus, soms een tikje aards. Niet al te veel tannine in de smaak maar wel fijne zuren, die hem levendig maken. Je kunt bij ons één wijn van de Marselán kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Marselán is een kruising van de Cabernet Sauvignon en de Grenache. Hij is in 1961 gekweekt in Marseille, waar hij zijn naam aan te danken heeft. Je komt hem voornamelijk tegen in de Languedoc en een enkele keer in de Rhône. Sinds 1990 mag hij daar in de Vins de Pays worden gestopt.

Het zijn toegankelijke rode wijnen, die prima gecombineerd kunnen worden met niet al te zware vleesgerechten als fricandeau, varkenshaas of gegrilde kip.

Ook in Libanon, Californië en in Zuid-Amerika is de Marselán op bescheiden schaal aangeplant. Je zult niet snel een wijn van 100% Marselán vinden. Meestal wordt hij gemengd met andere blauwe druiven.

© AndereWijn 2008 - 2019 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.