Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Marselán druif

De onbekende Franse Marselán druif geeft elegante rode wijnen. Beetje cassis en zwarte bessen in de neus, soms een tikje aards. Niet al te veel tannine in de smaak maar wel fijne zuren, die hem levendig maken.

De Marselán is een kruising van de Cabernet Sauvignon en de Grenache. Hij is in 1961 gekweekt in Marseille, waar hij zijn naam aan te danken heeft. Je komt hem voornamelijk tegen in de Languedoc en een enkele keer in de Rhône. Sinds 1990 mag hij daar in de Vins de Pays worden gestopt.

Het zijn toegankelijke rode wijnen, die prima gecombineerd kunnen worden met niet al te zware vleesgerechten als fricandeau, varkenshaas of gegrilde kip.

Ook in Libanon, Californië en in Zuid-Amerika is de Marselán op bescheiden schaal aangeplant. Je zult niet snel een wijn van 100% Marselán vinden. Meestal wordt hij gemengd met andere blauwe druiven.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.