Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Lekkere Griekse wijnen

beoordeling

Griekse wijnen vind je niet in de supermarkt. Waarschijnlijk omdat de kleinere wijngaarden niet voldoende volume hebben. Maar op vakantie smaken de wijnen prima, en inderdaad ook de Griekse (Cretense) wijnen van AndereWijn zijn echt goede wijnen.

Ber Hommelberg

Mijn aanrader: Lyrarakis Kotsifali


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Melissaki druif

Heb je een witte wijn van de Melissaki druif in je glas? Dan moet dat welhaast een wijn van Lyrarakis zijn. Uit Kreta. Want alleen daar groeit deze druif. En Lyrarakis is zover we weten de enige die er een wijn van maakt. Je kunt bij ons één wijn van de Melissaki kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

We kunnen je niet veel vertellen over de Melissaki. Zoals gezegd groeit deze druif op Kreta. Maar zelfs de dikste wijnboeken kennen hem niet. Ook op het internet werden we niet veel wijzer. Voor zover bekend maakt alleen Lyrarakis er een wijn van. Die kennen we. Het is een vrij stevige witte met een beetje goûte de pétrol in de neus en lekkere frisse zuren van zuring en wat tropisch fruit in de smaak. Een kwaliteitswijn. Maar of dat typisch Melissaki is, tsja, zolang er maar één wijn van bestaat, waarschijnlijk wel.

© AndereWijn 2008 - 2018 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.