Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer prettig

beoordeling

Al enige tijd bestel ik Libanese wijn bij Andere Wijn. Altijd keurig op tijd geleverd voor nette prijzen. Zeker voor een wat meer bijzondere wijn zit je hier goed. Ik ben in ieder geval zeer tevreden.

Michel Nederstigt

Mijn aanrader: Château Ksara Merwah


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Mencía druif

De Spaanse Mencía druif geeft frisse en elegante rode wijnen. Wijn van de Mencía heeft fijne zuren, veel klein fruit als cassis en framboos en wat tannine in de afdronk. Heel anders dan de meeste Spaanse rode wijnen, die krachtig zijn met veel tannine. Mencía wordt meestal jong gedronken, tenzij de wijn houtrijping heeft gehad. Dan kan hij wel een jaar of zeven opliggen. Je kunt bij ons één wijn van de Mencía kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Je vindt de Mencía vooral in Galicië in het Noordwesten van Spanje en in Bierzo, het deel van Castilla y León, dat praktisch tegen Galicië ligt aangeplakt. Tegenwoordig proberen ze het ook wel eens in La Mancha, maar in het koele Noordwesten heeft de Mencía het toch het meest naar de zin.

Mencía is waarschijnlijk familie van de Cabernet Franc en daar lijkt de wijn ook wel wat op. Voor Spanje, met veel vrij zware, houtgerijpte wijnen is de Mencía een vreemde eend in de bijt. Waarschijnlijk is hij daarom tegenwoordig populair.

Het is dezelfde druif, of op z'n minst een kloon van de Portugese Jaen druif. Die groeit in de Dão regio. Wijnen van de Jaen druif zijn vaak donkerder en krachtiger dan Mencía uit Spanje, door het warmere klimaat in de Dão regio en de andere stijl van wijnmaken die de Portugezen er doorgaans op nahouden.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.