Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Goed bestelproces

beoordeling

Prima geleverd, en de wijn was ook lekker

D.J. Baan

Mijn aanrader: Les Gourmets Rouge


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Dão

wijn uit dao

Dão is een vrij bekende wijnregio uit het midden van Portugal. Al jaren verschijnen er met enige regelmaat mooie wijnen uit Dão. Vaak zijn het vrij stoere rode wijnen die voor hun kwaliteit gunstig zijn geprijst. De betere wijnen uit Dão kunnen opvallend lang bewaard worden. Je kunt bij ons één wijn uit Dão kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Het district Dão heeft wat je noemt een 'fraai terroir'. De wijngaarden liggen op steile hellingen van de gelijknamige rivier. Ingeklemd tussen bergen die ze beschutten tegen wind en regen vanaf de Atlantische Oceaan en de droge stormen uit het binnenland. 's Winters kan het er koud zijn. De zomers zijn droog en heet.

Dão is vooral bekend om haar fraaie droge rode wijnen. Die kunnen vaak tientallen jaren bewaard worden, zonder hun complexiteit te verliezen. Maar ook de goedkope wijnen uit Dão hebben zijn dikwijls opvallend goed. Ze worden in een soepele, zachte stijl gemaakt. De toppers uit Dão zijn geconcentreerder, met een dichte structuur, en tannines die worden verzacht door houtrijping.

De wijnmakers uit Dão zijn niet zo onder de indruk van internationale druivenrassen. Ze houden het liever bij de druiven die hun bet-overgrootopa's ook al gebruikten. De belangrijkste druiven voor rode wijnen uit Dão zijn de Touriga National, Alfrocheiro, Jaen en Tinta Roriz. Het stap stoppen ze - ook net als bet-overgrootopa - in een elegant gevormde fles, dieiets aan een fles uit de Bourgogne doet denken. Minder bekend is de Bastardo druif die op redelijke schaal in de regio groeit en ook nog eens wijnen geeft die aan Bourgogne doen denken.

De witte wijnen uit Dão zijn minder bekend, maar kunnen heel smakelijk zijn. Ze worden gemaakt van onder andere Encruzado en Bical druiven. Ook de witte wijn wordt gebotteld in de herkenbare Dão fles.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.