Chateau Musar White

druivensoorten Obaideh en Merwah

Bekijk deze wijn >>

39,25

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Fantastische wijnen!

beoordeling

"Andere Wijn" heeft wijnen die je niet overal vindt, en het is vaak verbazingwekkend hoe goed die wijnen zijn. Probeer maar eens een Libanese, Georgische, Moldavische of Armeense wijn. Daarnaast worden er af en toe leuke avonden georganiseerd om bij lekker eten een aantal wijnen te kunnen proeven. Zeker een aanrader dus om via "Andere Wijn" eens wat anders te proberen!

Jos van Aken

Mijn aanrader: Satrapezo Saperavi Kvevri


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Merwah druif

De Merwah druif komt alleen voor in Libanon. Hij is nauw verwant aan de Sémillon druif. Waarschijnlijk is deze druif heel lang geleden naar Libanon gebracht, want daar kom je hem nog tegen. Het bekende Chateau Musar perst er een wijn van. Je kunt bij ons twee wijnen van de Merwah kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

De witte wijn van Chateau Musar is een blend van Obaideh en Merwah druiven. Volgens de Libanezen zelf inheemse druivenrassen uit de Bekaa Vallei. Volgens wetenschappelijk onderzoek zijn ze nauw verwant aan de Sémillon en de Chardonnay. Ze hebben zich in de loop van de tijd volledig aangepast aan het klimaat van de Bekaa. Daardoor zijn ze niet helemaal hetzelfde meer. Onduidelijk is wie deze druivenrassen hier naartoe hebben gebracht. Het kunnen Franse monnikken zijn geweest in de negentiende eeuw, of al veel eerder: kruisvaarders.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.