Koncho Mtsvivani Kakhuri

druivensoorten Mtsvivani Kakhuri

Bekijk deze wijn >>

12,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Lekkere Griekse wijnen

beoordeling

Griekse wijnen vind je niet in de supermarkt. Waarschijnlijk omdat de kleinere wijngaarden niet voldoende volume hebben. Maar op vakantie smaken de wijnen prima, en inderdaad ook de Griekse (Cretense) wijnen van AndereWijn zijn echt goede wijnen.

Ber Hommelberg

Mijn aanrader: Lyrarakis Kotsifali


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Mtsvivani Kakhuri druif

De Mtsvivani Kakhuri druif is een zeer zeldzame witte druif uit Georgië. Hij staat maar in één wijngaard mee aangeplant en maar één wijnmaker die er een wijn van perst. Die smaakt vrij vol met zacht tropisch fruit van mandarijn, abrikoos en perzik. Je kunt bij ons één wijn van de Mtsvivani Kakhuri kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De enige wijnmaker die wijn van de nogal onuitspreekbare Mtsvivani Kakhuri maakt heet Koncho. Dit wijnhuis uit het dorpje Kvareli aan de voet van de Kaukasus bergen in Georgië probeert de druif een nieuw leven in te blazen. Omdat het ontegenzeggelijk een kwaliteitsdruif is. Hopelijk volgen andere wijnmakers spoedig hun voorbeeld, zodat we nog veel meer van deze druif kunnen horen. Al zal dat nog wel even duren, want Georgische wijn is in onze regio op zich al een zeldzaamheid, laat staan een gemaakt van Mtsvivani Kakhuri..

© AndereWijn 2008 - 2018 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.