Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Al verrassende nieuwe wijnen ontdekt

beoordeling

Niet voor de hand liggende wijnlanden hebben echte lekkere wijn, zoals Israël en Libanon

Usly Wauters

Mijn aanrader: Château Ksara Merwah


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Nascetta druif

De Italiaanse Nascetta druif geeft vrij aromatische witte wijnen waarin je dikwijls acacia en honing kunt herkennen. Ze zijn vrij vol en fris. Maar de Nascetta druif is heel zeldzaam en je zult er niet snel een wijn van tegenkomen. Je kunt bij ons één wijn van de Nascetta kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Al in de negentiende eeuw werd van de Nascetta druif wijn gemaakt in Piemonte. Vroeger werd hij vaak geblend met Favorita en Muscat Blanc à Petits Grains. Aan het eind van de vorige eeuw was hij praktisch uitgestorven. Tegenwoordig is er weer een handvol producenten dat er wijn van perst. Ze worden aangemoedigd door de autoriteiten die wijn van enkel Nascetta een DOC Langhe status hebben gegeven, een goede appellatie kortom. Wijnmakers noemen de Nascetta ook wel Anas-cetta of Nas-cëtta. Vraag niet waarom, wij weten het ook niet.

Volgens de wijnboeken heeft de Nascetta een goede, stevige structuur, is hij vrij aromatisch en ruikt hij dikwijls naar bloemen, honing en exotisch fruit. Wij proefden er totnutoe eentje, met inderdaad een fijne structuur en een aroma van vooral rijpe peer.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.