Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Négrette druif

De Négrette druif geeft relatief lichte rode wijnen. Ze hebben een aangename, bloemige geur, ondersteund met klein rood fruit. Het zijn soepele wijnen, zonder strenge zuren of straffe tannine, die het best jong gedronken kunnen worden.

Hij komt uit de Franse Sud-Ouest en groeit in bijvoorbeeld Gaillac, en vooral in Fronton. Hij is zelfs verplicht voor al het rood dat uit Fronton komt. Beide appellations liggen in de buurt van Toulouse. En omdat de Négrette - zeker voor wat we uit deze regio gewend zijn - zulke zachte, lichte rode wijn geeft, wordt hij wel de Beaujolais van Toulouse genoemd. Regelmatig wordt hij geblend met wat straffere druiven als Tannat, Syrah of Malbec. Een enkele keer vind je een wijn van louter Négrette en die komt dan zeer waarschijnlijk uit Fronton.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.