Wijn uit Fronton
Fronton is een klein wijngebied van amper 2000 hectare, vlak bij Toulouse in Zuid-Frankrijk. De wijnmakers persen hier wijn van de Négrette, die zachte, fruitige rode wijnen geeft. En ze maken krachtige rode blends van de typische Bordeaux druiven.
Er wordt in Fronton als sinds de 12e eeuw wijn gemaakt. Vroeger werden de wijnen uit Fronton gebotteld onder de naam Côtes du Frontonnais. Tegenwoordig mag er gewoon Fronton op de fles staan. Maar de Négrette druif is nog steeds voorgeschreven. De rode en rosé wijn uit Fronton moet voor minstens 50% uit het sap van deze druif zijn geperst. De Négrette geeft zachte, frisse rode wijnen en wordt daarom ook wel de 'Beaujolais van Toulouse' genoemd. Dikwijls mengen de wijnmakers uit Fronton hun Négrette met Syrah, Braucol en Cabernet Sauvignon.
Het beetje wit dat in Fronton gemaakt wordt, is van de Mauzac druif, een typische druif uit de Sud-Ouest die je in de nabij gelegen Gaillac ook vindt.