Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Nielluccio druif

Nielluccio, dat is hoe men op Corsica de druif noemt die beter bekend is als Sangiovese. De druif geeft rode wijnen met een geur waarin je vaak tijm, bittere kersen, viooltjes en vers gesneden tomaat kunt herkennen. Hij combineert pittige tannines met frisse zuren en kruidigheid. Je kunt bij ons één wijn van de Nielluccio kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Corsica was vroeger Italiaans. Dat verklaart meteen waarom je hier Nielluccio, oftewel Sangiovese aantreft. Waarschijnlijk is hij hier in de achttiende eeuw naar toe gebracht. Inmiddels is de Nielluccio zelfs de meest aageplante blauwe druif op Corsica en denken de eilandbewoners dat hij hier vandaan komt.

Smaakt Nielluccio hetzelfde als Sangiovese? Niet helemaal wat ons betreft. We vonden de wijnen van Nielluccio die we geproefd hebben iets slanker en wat minder kruidig dan de Italiaanse Sangiovese. Dat kan te maken hebben met het klimaat. Anders dan de Sangiovese in Toscane staat de Nielluccio pal aan de kust. En ook de bodem - op Corsica vooral leisteen - kan zo zijn invloed hebben.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.