In de achttiende eeuw was Corsica nog niet Frans, maar Italiaans. In die tijd is de Nielluccio druif naar het eiland gebracht. De meeste Corsicanen denken dat het een inheemse druif van het eiland is. Maar eigelijk is het de Sangiovese. Genetisch identiek. Toch smaakt ie op Corsica net even anders dan in Toscane.
Net iets strakker. Met jong rood fruit van kersen, tomaat en vooral bosbessen. Frisdroog, met wat tannine in de afdronk. Zou door de Corsicaanse bodem van leisteen kunnen komen. Of door de zee. Want die is in Toscane toch een stuk verder weg.
Groupe UVAL Corsican is een wijn coöperatie van het Franse eiland Corsica dat zich toelegt op het maken van kwaliteitswijnen. De coöperatie speelt een belangrijke rol in het bekend maken van de wijnen van Corsica. Want in tegenstelling tot veel van de wijnen die hier gemaakt worden, verlaat een groot deel het eiland en gaan ze zelfs de Franse landsgrenzen over. Dat is heel prettig, want het zijn goed gemaakte, gebiedseigen wijnen. Lees verder over Groupe UVAL Corsican >>
Corsica is een echt wijneiland. Meer dan de helft van het oppervlak bestaat uit wijngaarden. Ze staan in de felle zon, maar krijgen welkome verkoeling van de Middellandse Zee. Daardoor hebben de wijnen van Corsica een slanker, frisser karakter dan je misschien van zo'n zuidelijke regio zou verwachten. Ze worden op zeer bescheiden schaal geëxporteerd. Lees verder over Corsica >>
Nielluccio, dat is hoe men op Corsica de druif noemt die beter bekend is als Sangiovese. De druif geeft rode wijnen met een geur waarin je vaak tijm, bittere kersen, viooltjes en vers gesneden tomaat kunt herkennen. Hij combineert pittige tannines met frisse zuren en kruidigheid. Lees verder over de Nielluccio druif >>
Land: | Frankrijk |
Appellation: | Appellation Corse Contrôlée |
Streek: | Corsica |
Druif: | Nielluccio |
Wijnmaker: | Groupe UVAL Corsican |
Alcohol: | 12,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 16° C |
Op dronk: | 2024 - 2027 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Nog
2 flessen in voorraad