Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Picpoul druif

De Picpoul druif geeft fris-droge witte wijn met wat perzik, milde kruidigheid maar vooral verkwikkende citroen en limoen. Een wijn voor bij oesters, garnalen of vis, die je het beste jong kan drinken want van lang in de kelder liggen wordt hij echt niet frisser. Je kunt bij ons één wijn van de Picpoul kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Hij komt uit de Languedoc in het zuiden van Frankrijk. Sinds kort heeft hij de weg naar de Nederlandse wijnspeciaalzaak gevonden. Vooral die uit het dorpje Pinet zijn de moeite waard. De Picpoul is ook toegestaan als ingrediënt voor de (witte) Châteauneuf-du-Pape.

Minder bekend is dat er ook nog een grijze en een rode Picpoul is. Ook die moet je jong drinken. Ook die mogen beide gebruikt worden voor de Châteauneuf. Maar dat gebeurt zelden, want ze zijn bijna uitgestorven.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.