Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Romorantin druif

De Romorantin is een vrij onbekende Franse druif uit de Loire. Hij geeft frisse witte wijnen. Geen makkelijke klant voor de wijnmaker. Als de Romorantin niet rijp genoeg is, geeft hij erg strakke wijnen die nogal hoog in de zuren zijn. Maar in de handen van een getalenteerde wijnmaker kun je een heel spannende wijn in je glas vinden. Je kunt bij ons één wijn van de Romorantin kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Romorantin groeit eigenlijk alleen in de Loire Vallei, in Touraine om precies te zijn. Daar heeft hij zelf zijn eigen appellation: Cour Cheverny. De Romorantin is waarschijnlijk het resultaat van een spontage kruising tussen Pinot Noir of Pinot Teinturier en Gouais Blanc. Dat moet al een tijd geleden gebeurd zijn, want al eind negentiende eeuw was de Romorantin bekend in de Loire.

Onduidelijk is hoe de Romorantin in de Loire terecht is gekomen. Er is een verhaal dat de Franse koning François I - die hier inderdaad een huis had - de Romorantin in de zestiende eeuw in de Loire heeft laten aanplanten. Hij zou de stokken uit de Bourgogne hebben gehaald. Een mooi verhaal natuurlijk. Helaas is er niemand die het kan bewijzen.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.