Chinon Les Terrasses

Touraine

druivensoorten Cabernet Franc

Bekijk deze wijn >>

16,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Perfect!

beoordeling

Vlotte bestelling en levering

Antoine Auret

Mijn aanrader: Pago del Vicario Petit Verdot Rosado


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Touraine

touraine

De oude Franse wijnregio Touraine ligt zo ongeveer midden in de Loire vallei, bij de stad Tours. Er worden goede rode wijnen gemaakt van Cabernet Franc, mooie droge witte van Sauvignon Blanc en droge, mousserende en prachtige zoete witte wijnen van Chenin Blanc. Je kunt bij ons één wijn uit Touraine kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Op de noordelijke oever van de Loire in Touraine liggen de appellaties Bourgueil en Saint-Nicolas. Net als in Chinon, dat dan weer net aan de andere kant van de rivier ligt, heerst de rode Cabernet Franc hier. Er worden dieprode wijnen van gemaakt met frisse frambozen, bessen en soms wat groene paprika in de geur. Het zijn echte 'terroirwijnen' met veel structuur en zachte tannines. De beste kunnen jaren bewaard worden.

Verderop, in de appellatie Vouvray worden alleen witte wijnen gemaakt, van de Chenin Blanc. De krijtbodems onder de wijngaarden lenen zich voor droge, wat zachtere en ook frisse mousserende wijnen. En, niet in de laatste plaats, voor zoete Chenin Blanc.

In de overige appellatie van Touraine worden witte, rode en rosé wijnen gemaakt. Sinds de Tweede Wereldoorlog is de Sauvignon Blanc steeds meer aangeplant. Hij doet het hier uitstekend en lift mee op de populariteit van de Sauvignon uit het naburige Sancerre.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.