Gumpoldskirchner Tradition

druivensoorten Rotgipfler en Zierfandler

Bekijk deze wijn >>

14,25

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Rotgipfler druif

De typisch Oostenrijkse Rotgifler druif geeft krachtige, frisse witte wijnen. In de neus herken je het groene fruit van appel en kruisbessen. In de smaak komt het tropische van mango, kiwi en banaan naar voren. Vooral zijn kracht en expressiviteit onderscheiden hem van andere druiven. Je kunt bij ons drie wijnen van de Rotgipfler kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

De Rotgipfler is het resultaat van een kruising van de Traminer en Roter Veltliner uit 1837 door de Oostenrijker Johann Burger. Wijnen van de Rotgifpler worden vaak al jong gedronken, maar kunnen vrij lang bewaard worden.

Het zijn vrij exclusieve wijnen want je komt de Rotgipfler niet vaak tegen. Er is op de wereld maar 120 hectare mee aangeplant, allemaal in de Oostenrijkse Thermenregion. Daar maken de Oostenrijkse wijnboeren er cépage wijnen van of ze mengen hem met de Zierfandler tot 'Spätrot-Rotgipfler'.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.