Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Scheurebe druif

Van de witte Scheurebe druif worden droge en zoete wijnen gemaakt. De droge - mits goed gemaakt - kunnen fris en rijk zijn, met mooie zuren en sappig fruit van grapefruit en zwarte bessen. De beste blijven zich jaren ontwikkelen. Beroemder zijn de zoete wijnen van de Scheurebe. Die zijn rijk en breed van smaak, met eveneens frisse tonen van grapefruit. Je kunt bij ons twee wijnen van de Scheurebe kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

De Scheurebe is gekweekt door Georg Scheu uit Rheinhessen, die in 1915 de Riesling met de Silvaner kruiste. Dat dacht hij althans, want DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat het een kruising is tussen de Riesling en een nog onbekend druivenras.

Scheu probeerde niet zoals veel anderen een 'verbeterde Riesling' te kweken, maar een 'betere Silvaner'; Een Silvaner met meer aroma en meer resistentie tegen ziektes. Dat de Scheurebe betere wijnen geeft dan de Silvaner, dat durven we niet te beweren. Maar vast staat dat de Scheurebe in Duitsland prachtige zoete wijnen kan geven. Goede droge Scheurebes zijn minder makkelijker te maken, al hebben we enkele zeer goede versies geproefd.

In Oostenrijks Burgenland, Steiermark en het Weinviertel vind je de Scheurebe onder de wat merkwaardige naam Sämling 88. Ook de Oostenrijkse wijnboeren gebruiken hem vooral voor hun zoete wijnen.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.