Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Top!

beoordeling

Bij Andere Wijn heb ik alleen maar geweldige ontdekkingen gedaan. Van harte aanbevolen.

Frénk van der Linden

Mijn aanrader: Gerovassiliou Malagousia Single Vineyard


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Teroldego druif

De Teroldego is een Noord-Italiaanse kwaliteitsdruif die iets aarde rode wijnen geeft, met frisse zuren, iets rokerig kersenfruit, pruimen, kersen, soms bramen en viooltjes. Mits goed gemaakt, heeft hij ondersteunende tannine, diepte en complexiteit. Wijn van de Teroldego wordt jong gedronken.

De Teroldego komt uit Trentino. Het is een kwaliteitsdruif met veel potentie die zich vooral thuis voelt op grindachtige bodems. Enkele wijnmakers in Californië en Nieuw Zeeland experimenteren er mee. Hij zou de concurrentie met blockbusters als Syrah en Grenache aan kunnen. Maar voorlopig zullen we het met de wijn uit Trentino moeten doen, want de Teroldego Rotaliano DOC is vooralsnog de enige appellatie die altijd gemaakt is van het pure sap van de Teroldego druif.

Wijn van Teroldego staat niet garant voor kwaliteitswijn. De wijnmaker moet de snoeischaar niet verwaarlozen en een (korte) houtrijping kan de kwaliteit aanzienlijk verhogen. De Teroldego is verwant aan de Syrah en de vader van de Lagrein en de Marzemino, beide eveneens afkomstig uit Noord-Italië.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.