Casreli Chitistvala

druivensoorten Tetri Chitistvala met een beetje Kisi en Rkatsiteli

Bekijk deze wijn >>

19,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Een waar feest!

beoordeling

De voorpret begint al bij het lezen en zoeken op de site van andere wijn. De prachtige verhalen nemen je mee naar de wijncultuur van het land. Het proeven begint pas thuis, maar ook dat is een feestje op zich, dat vrijwel nooit tot teleurstelling leidt. Nog nooit geprobeerd? Zeker doen!

Andy van Tilburg

Mijn aanrader: Mosmieri Saperavi Reserve


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Tetri Chitistvala druif

De voor ons nauwelijks uitspreekbare Tetri Chitistvala druif is een vergeten Georgische witte druif waar sinds kort - voor zover ons bekend - door één wijnmaker weer wijn van wordt geperst. Die zit in een oranje blend met Kisi en Rkatsiteli. Dus hoe de Tetri Chitistvala smaakt, dat kunnen we je eigenlijk niet zeggen. Je kunt bij ons één wijn van de Tetri Chitistvala kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De zeer beperkt hoeveelheid Tetri Chitsitvala die er is groeit in de Georgische provincie Kachetië. De mannen van Casreli Wines persen er een wijn van. Diezelfde wijn won meteen goud tijdens de International Qvevri Wine Competition. Dus wie weet worden er andere wijnmakers wakker en vragen ze Casreli om een paar druivenstokken van dit ras. Tot die tijd doen we het met die ene prijswinnende wijn van Casreli.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.