De Tannat druif komt uit Madiran, in het Zuiden van Frankrijk. Hij doet het bovendien heel aardig in Uruguay. Daar ken je hem wellicht van. Maar Tannat uit Zuid-Afrika? Dat hadden we nooit van gehoord. Totdat deze zeldzame fles van Piekenierskloof Wines op onze proeftafel verscheen.
Donkerrood. Opvallende neus. Doet aan leer en specerijen denken. Vol en intens sap. Wederom die specerijen. Maar vooral ook rijpe bramen en zwarte bessen verpakt in een gulle houtrijping van 12 maanden in Franse barriques. Zachte tannine. Tannat met een Afrikaans temperament.
De Piekenierskloof Wine Company is grotendeels in handen van Ouwbaas en Potgieter van Zyl. Twee broers die de boerderij overnamen van hun vader Johan Abraham van Zyl. De broers werken samen met verschillende boerderijen in de omgeving. Ze zijn Fair Trade gecertificeerd, en dat gaat voor hen verder dan een papiertje: Ze investeren in scholen in de omgeving en de medewerkers zijn samen 50% eigenaar in het bedrijf. Lees verder over Piekenierskloof Wine Company >>
De Zuid-Franse Tannat druif geeft stevige, dieprode wijnen met robuuste tannines en een fruitige geur, waarin de framboos domineert. Ze kunnen vrij alcoholisch zijn en vaak lang worden bewaard. Lees verder over de Tannat druif >>
Land: | Zuid-Afrika |
Druif: | Tannat |
Wijnmaker: | Piekenierskloof Wine Company |
Alcohol: | 0,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 9° C |
Op dronk: | 2023 - 2026 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Nog
8 flessen in voorraad