Telavi Marani Mtsvane Qvevri

Telavi Marani Mtsvane Qvevri 2017

Georgië (Kachetië)

Telavi Marani beschikt over een imposante 'qvevri kelder'. Met lange rijen grote aardewerken kruiken waarvan alleen de opening boven de grond uit komt. Daar maken ze de wijn in. Omdat ze willen voorzien in de groeiende vraag naar Georgische oranje wijnen. En ze jou daar graag op een betaalbare manier mee willen laten kennis maken.

Hun Mtsvane is goudgeel met een oranje gloed. Hij ruikt naar abrikoos en mandarijnenschil. Je proeft het gedroogde fruit en de notenbitters die typerend zijn voor de Georgische oranje wijn. Hij heeft een beetje tannine in de afdronk en hij combineert uitstekend met vettige gerechten met walnoten of gebraden kip of kalkoen.

 

harold hamersma  Harold Hamersma (NRC): 9-

   Als je de prijs van de thans zo populaire orange wines ziet, wil je nog wel eens van kleur verschieten vanwege rode cijfers op je bankrekening. Moet het nou allemaal zo kostbaar? Volgens Telavi Marani niet. Maken van de mtsvane, een stokoude druif van pure, onuitsprekelijke Georgische komaf een goeie instapper. Laat je niet op het verkeerde been zetten zijn alias 'de riesling van de Kaukasus'. Dat lekkere, frisse, open en energieke krijgt ie als je 'm niet op qvervi, amfora, tot wijn laat worden. Maar nu hebben we te maken met aan 'amber wine.' Abrikoos en zijn pit. Mandarijnentaart met nootjes. Sinaasappelschilletjes met een cappuccino-cacaosnufje. Vrolijk-snibbige bitters en als een zuren als een brekend elastiekje. Een nieuwe kijk op oranjebitter.

Reviews van onze klanten

Jan Kuyper uit Amersfoort: 8

Oranje kleur, geur en smaak typisch voor een Qvevri wijn, sinaasappel schil, wortel, prei en vooral klei in bouquet en smaak. Een mooie wijn, althans Voor liefhebbers van Qvevri wijnen. 84 punten voor mij.

woensdag 23 december 2020
_____________________

Jeanette Overduin uit Leiden: 8

Wat een mooie wijnen maakt deze wijnboer. Deze orange wijn is bijzonder omdat het in speciale aardewerken kruiken wordt gemaakt. De wijn heeft een mooie oranje gloed. Je proeft gedroogd fruit en de tannine in de afdronk. Ik vond deze orange wijn erg mooi in balans.

zaterdag 19 december 2020
_____________________  

Telavi Marani Wine Cellar Georgië  Telavi Marani Wine Cellar

De bijna honderd jaar oude Telavi Wine Cellar is één van de beste wijnhuizen van Georgië. De wijngaarden liggen op de beste locaties in Kachetië, in het oosten van het land. De eigenaren hebben er voor gekozen om in te zetten op het hoogste kwaliteitssegment. De wijnen van Telavi worden over de hele wereld verkocht en sluiten goed aan bij de Westerse smaak. Lees verder over Telavi Marani Wine Cellar >>

regio Georgië  Kachetië

Meer dan 60% van de Georgische wijn wordt in Kachetië gemaakt. De wijngaarden liggen in valleien aan de oevers van de Alazani en de Iori rivier. In het uiterste Oosten van Georgië, aan de voet van de Kaukasus. De meeste wijnhuizen zijn relatief kleinschalig. Kachetische wijnen worden gemaakt onder de naam van de plaatsen waar ze oorspronkelijk vandaan komen zoals de Mukuzani, Kindzmarauli, Tsinandali, Napareuli en Khashmi. Lees verder over Kachetië >>

Mtsvane Mtsvane

De Georgische Mtsvane druif geeft fruitige, strakke witte wijnen en wordt daarom ook wel de Riesling van de Kaukasus genoemd. Niet onbegrijpelijk, want net als de 'Koning van de Rijn en Donau' heeft de Mtsvane iets van perzik in de neus en is hij fris en fruitig. Lees verder over de Mtsvane druif >>

   
Land: Georgië
Streek: Kachetië
Druif: Mtsvane
Wijnmaker: Telavi Marani Wine Cellar
Alcohol: 13,0% Vol.
Drinktemperatuur: 12° C
Op dronk: 2018 - 2022
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
   
rijpe witte wijn Oranje wijn
druivensoorten Mtsvane
12,-

  bestellen Winkelwagen
  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.