Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Gascogne

gascogne wijn kopen

Gascogne is een oude Franse wijnregio die jarenlang in de vergetelheid was geraakt, maar sinds enkele jaren een groeiende populariteit geniet. Het zijn onderscheidende droge en zoete wijnen van vergeten druiven als Tannat, Petit Manseng, Gros Manseng, Lauzet, Camaralet de Lasseube en Petit Courbu.

Madiran

Sinds enkele jaren is Madiran herontdekt door wijnliefhebbers. De wijnmakers hebben Tannat in de wijngaarden staan. Deze robuuste druif 'temmen' ze met vernuftige vinificatie-technieken of door te mengen met andere druiven. De resultaten zijn opvallend. Niet iedereen houdt van zijn soms wat stugge tannine, maar Madiran is een nieuwe lieveling van de creatieve sommelier.

Béarn en Juraçon

Verder naar het zuiden, op de uitlopers van de Pyreneeën, groeien de relatief onbekende Petit Manseng, Gros Manseng, Lauzet, Camaralet de Lasseube en Petit Courbu. De eerste is de meest interessante. Hij geeft fris-kruidige witte wijnen met een verfijnde geur van bloemen en kruiden. De Petit Manseng kan je in Gascogne zo lang aan de stok laten hangen dat hij verschompelt en alleen mierzoet sap in de druif over blijft. De beste Petit Manseng wordt daarom als een dessertwijn gemaakt. In het kleine Béarn worden op deze manier fraaie zoete wijnen gemaakt. Jurançon is wit en kan zowel droog als zoet zijn.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.