Gaintza Txakolina

druivensoorten Hondarrabi Zuri, Hondarrabi Beltza en Gros Manseng

Bekijk deze wijn >>

13,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Gros Manseng druif

De Gros Manseng druif geeft goudgele, kruidige witte wijnen met bloemen, specerijen en abrikoos in de neus. Wijnen van de Gros Manseng komen in verschillende stijlen. Ligt het alcoholpercentage onder de 12%, dan is de wijn meestal fris en licht verteerbaar. De meer alcoholische versies zijn vaak rijker en zwaarder. Je kunt bij ons één wijn van de Gros Manseng kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Net als zijn kleine broertje de Petit Manseng komt de Gros Manseng uit de Franse Sud-Ouest, onder Bordeaux en boven de Pyreneeën in de wat vergeten wijnregio Gascogne. En net als van het kleine broertje maken de wijnmakers er niet alleen droge, maar ook weelderige zoete wijnen van.

Maar in tegenstelling tot de Petit geeft de Gros een veel grotere opbrengst wijn per hectare. Dat is gunstig voor de portemonnee van de wijnmaker, maar de Petit Manseng geeft wel een verfijnder sap.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.