Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Top!

beoordeling

Bij Andere Wijn heb ik alleen maar geweldige ontdekkingen gedaan. Van harte aanbevolen.

Frénk van der Linden

Mijn aanrader: Gerovassiliou Malagousia Single Vineyard


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Kremstal

kremstal wijn kopen

Drie verschillende klimaatzones, kruidige Grüner Veltliners, delicate Rieslings, fruitige Pinot Blancs en een handvol fraai gemaakte lichte rode wijnen. Dat is wat het fraaie Oostenrijkse wijndistrict Kremstal te bieden heeft.

De Kremstaler wijnen worden gemaakt door toegewijde wijnmakers, die profiteren van eeuwenlange van vader op zoon overgedragen kennis en ervaring. Ze plukken hun druiven uit pittoreske wijngaarden, op steile terassen langs de Donau en de rivier de Krems. De warme oostenwind botst hier op de vochtige koele wind van de ten noorden gelegen bossen. Hierdoor ontstaan kleine micro-klimaten.

De stad Krems is doordrenkt met wijn. Wandel je door de fraaie oude straatjes dan kom je een wijnbouwschool tegen, verscheidene moderne wijnhuizen en natuurlijk de Winzer Krems, een samenwerkingsverband van Kremser wijnboeren dat al jaren uitstekende wijnen produceert.

Drie verschillende terroirs

De wijngaarden ten westen van de stad Krems lijken op die in het ernaast gelegen wijndistrict Wachau. Ze liggen op een stenige bodem die dateert uit de oertijd. Vind je een fles uit Kremstal met Stein of Senftenberg op het etiket dan heb je te maken met een droge, mineralige Riesling of Grüner Veltliner.

Ga je vanaf de stad Krems naar het Oosten, richting Rohrendorf en Gedersdorf, dan vind je löss in de wijngaarden en dat proef je terug in de wijn. Die is zachter, met een weelderige stijl.

Het derde terroir van het Kremstal ligt aan de zuidkant van de Donau. Centraal op een heuvel en vanuit veel wijngaarden duidelijk zichtbaar ligt het bijna duizend jaar oude Benedictijnse klooster Stift Göttweig. Hier kun je het traditionele boerenleven bijna letterlijk proeven. Kleine wijnboeren maken in pittoreske eeuwenoude dorpjes hun lokale wijnen, wars van conformisme of nieuwerwetse trends.

De wijnen uit het Kremstal komen in twee kwaliteitsniveaus: de klassieke, fris-fruitige (witte) wijnen uit Kremstal en de rijkere, vollere Reserves. De Reserves behoren tot de absolute top van Kremstal en kunnen vaak (lang)er bewaard worden.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.