Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Perfect!

beoordeling

Vlotte bestelling en levering

Antoine Auret

Mijn aanrader: Pago del Vicario Petit Verdot Rosado


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Nivernais

sancerre wijn

De naam Nivernais of Centre, zoals deze wijnregio in de Loire vallei ook wel genoemd wordt, zegt de meeste wijnliefhebbers waarschijnlijk niets. Maar dat geldt niet voor de vijf appellaties waaruit ze bestaat: Sancerre, Quincy, Pouilly-sur-Loire, Reuilly en Mentou-Salon. Bepaald niet de minste van de Loire vallei.

Sancerre is ongetwijfeld de meest bekende van de vijf. Dankzij de kruidige, verfijnde en verfrissende witte wijnen van Sauvignon Blanc die er vandaan komen.

In Sancerre - en ook in de andere appellaties van de Nivernais - worden ook rode wijn en rosé geperst van Pinot Noir, al zijn die aanzienlijk minder bekend. Nog minder bekend is dat je de rode Pinot Noirs uit Nivernais iets gekoeld goed kunt combineren met stevige vis als zalm of zeewolf.

De Sauvignon Blanc is ook belangrijk in de andere appellaties van Nivernais. In de bodem zit kalk en vuursteen en daar kan de Sauvignon Blanc niet genoeg van krijgen. Bekend en vermaard is de Pouilly Fumé (nogal eens verward met de Pouilly Fuissé uit Bourgogne) die, dat zal niemand verbazen, in Pouilly-sur-Loire wordt gemaakt.

Voor vrijwel alle wijnen uit Niverais geldt dat je ze jong moet drinken, want ze moeten het hebben van hun uitbundige frisse zuren en die worden niet uitbundiger als ze lang moeten wachten om in het glas te belanden.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.