Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Lekkere en unieke wijn en goede service!

beoordeling

Bernard denkt goed met je mee en zijn collectie wijnen is indrukwekkend! Gegarandeerd succes bij feestjes en dinertjes

Jeroen van Dorp

Mijn aanrader: Individo Fetească Regală-Riesling


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Pécs

Het wijndistrict Pécs-Mecsekalja ligt rond de prachtige Zuid-Hongaarse stad Pécs. Dat was in de Romeinse tijd al een belangrijk handelscentrum in de regio. Evenzolang wordt er wijn gemaakt. Witte wijn welteverstaan, want blauwe druiven kom je er nauwelijks tegen.

Hongaarse wijn uit pecs kopen

Hoewel het kleine Pécs-Mecsekalja met maar 600 hectare wijngarden buiten Hongarije nauwelijks bekend is, is de wijnbouw er alles behalve nieuw. Al in de Romeinse tijd stond Pécs bekend als de Poort naar de Balkan. Verschillende handelsroutes kwamen er samen. In de negentiende eeuw werden er witte druiven geteeld voor de Hongaarse 'champagne', die in Boedapest werd gemaakt en het Oostenrijk-Hongaarse rijk van zijn bubbels voorzag.

Pécs-Mecsekalja heeft een wat mediterraan klimaat: veel zon en weinig regen. In de wijngaarden ligt löss en klei op een rotsbodem. De overvloedige zon maakt de wijnen rijk en vol, en soms een tikje alcoholisch.

De Pécsi Cirfandli is een unieke druif die alleen in Pécs groeit. Hij geeft bloemige, kruidige witte wijnen met veel karakter. Ze kunnen veel kracht en een wat bittere afdronk hebben. Geen wijn voor beginners. Verder zijn de Olaszrizling, Chardonnay en de Furmint in Pécs-Mecsekalja het meest aangeplant.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.