Conde de San Cristóbal

Ribera del Duero

druivensoorten Tinto Fino (Tempranillo) (88%), Merlot (7%) en Cabernet Sauvignon (5%)

Bekijk deze wijn >>

19,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Een waar feest!

beoordeling

De voorpret begint al bij het lezen en zoeken op de site van andere wijn. De prachtige verhalen nemen je mee naar de wijncultuur van het land. Het proeven begint pas thuis, maar ook dat is een feestje op zich, dat vrijwel nooit tot teleurstelling leidt. Nog nooit geprobeerd? Zeker doen!

Andy van Tilburg

Mijn aanrader: Mosmieri Saperavi Reserve


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn uit Ribera del Duero

ribera del duero wijn

Het Spaanse Ribera del Duero, in het verlengde van de Portugese Douro vallei, heeft een spectaculaire metamorfose ondergaan. 30 jaar geleden was er een enkele coöperatie en een handjevol wijnhuizen actief. Tegenwoordig staan er bijna 200 moderne Bodega's. Je kunt bij ons één wijn uit Ribera del Duero kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Bodega's uit Ribera del Duero maken rode wijnen van vooral Tinta del País (de lokale kloon van de Tempranillo), maar ook van Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot en Garnacha. Ze worden over de hele wereld met veel plezier gedronken.

Er is een grote verscheidenheid aan terroirs. Van kalkrijke hellingen langs de rivier tot schrale, zanderige hoogvlakten. De ene fles uit Ribera del Duero is daardoor de andere niet. Een eldorado voor kleine wijnhuizen, die kwaliteitswijnen willen maken met een heel eigen karakter.

Door de overvloedige zon worden de druiven al vroeg geoogst. In Castilla y León, de regio waar Ribera del Duero toe behoort, laten de wijnmakers de wijn wat minder lang op eikenhout rijpen dan elders in Spanje. Ze zijn daardoor wat donkerder van kleur, zachter en ze hebben wat zoetere tannines dan de meeste wijnen uit bijvoorbeeld Rioja.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.