Garcia de Verdevique Tinto

druivensoorten Tempranillo en Garnacha

Bekijk deze wijn >>


15,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

De 3 wijnen vielen allemaal erg mee. .

beoordeling

De wijnen werden geproefd tijdens onze Ukrainse proefavond van specifieke Ukrainse gerechten. ER waren 108 aanwezigen. Niemand had al kennis gemaakt met Ukrainse wijnen. Van de 36 flessen werden er 34 soldaat gemaakt.
Vooral de Telti-Kuruk viel het meest in de smaak.

Marcel

Mijn aanrader: Shabo Telti-Kuruk Reserve


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Garnacha druif

De Garnacha ('Grenache Noir' in Frankrijk) geeft lustige wijnen met ruige geuren van bosbessen, zwarte kersen, geroosterde noten, honing, peper, kruiden en specerijen. Omdat ze niet al te veel tannine of zuren hebben, kunnen ze het beste jong gedronken worden. Naarmate Garnacha oudert, krijgt ze tonen van leer, een waarschuwing dat de fruitige smaak verdwijnt om nooit meer terug te komen. Je kunt bij ons één wijn van de Garnacha kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Garnacha heeft een warm, droog klimaat nodig met overvloedige zonneschijn. Hij groeit in Franse en Spaanse wijngaarden langs de Middenlandse Zee. Lange tijd heeft hij een niet al te beste reputatie gehad, niet in de laatste plaats vanwege de matige kwaliteit die vooral Spaanse wijnmakers nog wel eens in de fles wilden gieten.

De reputatie van de Garnacha is aan het verbeteren. De donkerrode, behoorlijk alcoholische wijnen die al vele honderden jaren in Priorat in Catalonië worden gemaakt, zijn aan een ware revival bezig. De vraag naar deze dieprode, complexe krachtpatsers is enorm.

In Frankrijk groeit de Garnacha in de Rhône vallei en wordt hij vaak, samen met een een serie andere druiven, in de Château-Neuf-du-Pape gestopt. Verder naar het zuiden, in Roussillon, is hij voorgeschreven als belangrijkste ingrediënt voor de zoete Vin Doux Naturels als Banyuls en Maury. In Tavel en in de Languedoc maken de wijnboeren er pittige rosé van.

En uiteraard zijn ook verscheidene wijnmakers uit de Nieuwe Wereld vol enthousiasme op deze 'nieuwe' rode krachtpatser gedoken. De Australiërs zijn waarschijnlijk het verst gevorderd en mengen hem graag met hun Shiraz of maken er hun eigen 'port' van.

© AndereWijn 2008 - 2025 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.